Suikerspin machines

Candy Floss (ook bekend als Fairy Floss in Australië en Cotton Candy in de VS) is een vorm van gesponnen suiker. Gemaakt door het verwarmen en vloeibaar maken van suiker en het door minieme gaten draaien, waar het opnieuw stolt in minuscule dunne strengen van "suikerglas", bevat de laatste Candy Floss voornamelijk lucht, met een typische portie van ongeveer 1 ounce of 30 gram. Vaak geserveerd op beurzen, circussen, carnaval en Japanse festivals, wordt Candy Floss verkocht op een stok of in een plastic zak. Voedselkleuring kan worden gebruikt om de natuurlijke witte kleur te veranderen en er zijn tal van smaakstoffen beschikbaar om de smaak te veranderen.


CANDY FLOSS GESCHIEDENIS

Verschillende plaatsen claimen de oorsprong van Candy Floss, met enkele bronnen die het naspeuren naar een vorm van gesponnen suiker die in Europa in de 19e eeuw werd gevonden. In die tijd was gesponnen suiker een dure, arbeidsintensieve onderneming en was niet algemeen beschikbaar voor de gemiddelde persoon. Anderen suggereren dat versies van gesponnen suiker al in de 15e eeuw in Italië zijn ontstaan. Machine-spun Candy Floss werd uitgevonden in 1897 door de tandarts William Morrison en banketbakker John C. Wharton en introduceerde voor het eerst met een groot publiek op de Wereldtentoonstelling van 1904 als "Fairy Floss" [9] met groot succes. Joseph Lascaux, een tandarts uit New Orleans, Louisiana, vond in 1921 een soortgelijke Candy Floss-machine uit. In feite is het octrooi van Lascaux, genaamd de zoete confectie "Cotton Candy" en de naam "Fairy Floss" vervaagd, hoewel het deze naam behoudt in Australië. In de jaren 1970 werd een automatische Candy Floss-machine gemaakt die het product maakte en verpakte. Dit maakte het gemakkelijker om te produceren en beschikbaar om te verkopen op kermissen, beurzen en winkels in de jaren 1970 en later. De Verenigde Staten vieren de nationale suikerspin-dag op 7 december.


CANDY FLOSS-PRODUCTIE

Typische machines die worden gebruikt om Candy Floss te maken, zijn onder meer een spinkop die een kleine "suikerreserve" -kom omsluit waarin een lading gegranuleerde, gekleurde suiker (of afzonderlijke suiker en kleurstoffen) wordt gegoten. Verwarmers nabij de rand van de kop smelten de suiker, die door middel van centrifugale kracht door kleine gaatjes wordt geperst. Gekleurde suiker verpakt speciaal voor het proces is gemalen met smeltkarakteristieken en een kristalgrootte geoptimaliseerd voor de kop en verwarmde gaten; kristalsuiker die in baksel wordt gebruikt, bevat fijne kristallen die niet gesmolten zijn, terwijl kristalsuikerkristallen te groot zijn om goed contact te maken met de verwarmer, waardoor de productie van Candy Floss wordt vertraagd.


De gesmolten suiker stolt in de lucht en wordt gevangen in een grotere kom die de ronddraaiende kop volledig omringt. Om een ​​tijdje te werken, bouwt het katoenachtige product zich op aan de binnenwanden van de grotere kom, waarna machinewerkers een stok of kegel rond de rand van de grote opvangkom draaien, waarbij de suikerstrengen worden verzameld in porties die geserveerd op stok of kegel, of in plastic zakken. Terwijl de suikerreserve leeg raakt, laadt de operator deze opnieuw op met meer grondstoffen. Het product is gevoelig voor vocht en in vochtige zomerse gebieden kan het proces rommelig en plakkerig zijn.


Moderne innovaties in suikerspinapparatuur omvatten verkoopautomaten die automatisch enkele porties van het product produceren, ontwikkeld in Taiwan, en verlichte of gloeiende sticks.


CANDY FLOSS SMAAK

Het bronmateriaal voor snoepgaas is meestal zowel gekleurd als gearomatiseerd. Wanneer gesponnen, is Candy Floss eerst wit omdat het is gemaakt van suiker, maar het toevoegen van kleurstof of kleur kan de kleur veranderen. Oorspronkelijk was Candy Floss gewoon wit. In de VS is de zogenaamde 'floss sugar' verkrijgbaar in een breed scala aan smaken, maar twee smaakmengkleuren overheersen - 'blauwe framboos' en 'roze vanille', beide oorspronkelijk geformuleerd door het merk Gold Medal (dat de namen 'Boo Blue' en 'Silly Nilly'). Candy Floss komt ook paars tevoorschijn als het wordt gemengd, waardoor het een belangrijke favoriet is op beurzen. Candy Floss-machines waren notoir onbetrouwbaar tot de uitvinding van Gold Medal van een verende basis in 1949, en sindsdien hebben ze bijna alle commerciële Candy Floss-machines en veel van de floss-suiker in de VS vervaardigd.


Meestal wordt Candy Floss, eenmaal gesponnen, alleen op kleur gebracht en wordt het wereldwijd verkocht omdat het een populaire snack is. Zonder een duidelijke naam anders dan 'blauw', is de kenmerkende smaak van de blauwe frambozen smaakmix een samengestelde smaak geworden die sommige andere voedingsmiddelen (kauwgom, ijs, bergkristal, fluoride tandpasta) af en toe lenen ("suikerspin" gearomatiseerd ijs ") om de nostalgie van Candy Floss aan te roepen die mensen meestal alleen op vakantie of op vakantie ervaren. Roze kauwgom doorliep een vergelijkbare overgang van een specifiek merkproduct naar een generieke smaak die de oorspronkelijke confectie overstijgt, en 'kauwgomaroma' komt vaak voor in dezelfde productcategorieën als de Candy Floss-smaak '.


CANDY FLOSS MACHINES

In 1978 werd de eerste geautomatiseerde machine gebruikt voor de productie van Candy Floss. Sindsdien zijn de creaties en innovaties van deze machine steeds groter geworden. Ze variëren in maten van contra-top toegankelijk voor feest en carnaval grootte. Moderne machines die voor commercieel gebruik zijn gemaakt, kunnen maximaal 1,4 kilo suiker bevatten en compartimenten bevatten voor de opslag van extra smaken. De draaiende kom aan de bovenkant draait met 3.450 omwentelingen per minuut. Soms gebruiken mensen geen draaiende kom, ze gebruiken een draaiende kop voor de Candy Floss-machine.Gold Medal - 3052 EX Auto Breeze Suikerspin Machine

Gold Medal - 3052 EX Auto Breeze Suikerspin Machine

..

€1.995,00 Excl. BTW: €1.648,76

Gold Medal - 3149 kar voor Floss Boss

Gold Medal - 3149 kar voor Floss Boss

Gold Medal suikerspin kar voor de Floss Boss 3024ex machine...

€1.149,95 Excl. BTW: €950,37

Gold Medal 3005 SX Tornado Suikerspin Machine

Gold Medal 3005 SX Tornado Suikerspin Machine

..

€3.495,00 Excl. BTW: €2.888,43

Gold Medal 3030 EX Breeze Suikerspin Machine

Gold Medal 3030 EX Breeze Suikerspin Machine

..

€1.495,00 Excl. BTW: €1.235,54

Gold Medal 3024 EX Floss Boss Suikerspin Machine

Gold Medal 3024 EX Floss Boss Suikerspin Machine

..

€1.295,00 Excl. BTW: €1.070,25

Gold Medal Econo Floss EX Suikerspin Machine

Gold Medal Econo Floss EX Suikerspin Machine

..

€1.495,00 Excl. BTW: €1.235,54

Weergeven 1 t/m 6 van in totaal 6